Powered By Blogger

pondělí 26. května 2014

Já to věděla...

Já jsem věděla, že jakmile se udělá hezky, nic nás doma neudrží. To se prostě nedá, když je tak krásně. Kdy jindy trávit čas venku, než za vlahých květnových dnů a večerů? Bereme to teď opravdu zodpovědně... Doufám, že jste na tom podobně. Takže abych vás moc nezdržovala od toho letnění, mám pro vás pár snímků z naší lesní oázy, kam jsme se na víkend uchýlili...

Nakoupeno - může se chalupařit...

Pod kapradím se schovává prastará skalka/záhonek... S chutí do toho...

Snídaně v lese s výhledem do zeleně... Jen ti ptáci, kdyby nevstávali tak strašně brzy!

A když zvednete hlavu, uvidíte tohle...
Doufám, že na vás už taky dýchlo léto. Užívejte dlouhých večerů před letním slunovratem a brzy se uvidíme...

M.

I večeře se dá zvládnout venku...

úterý 20. května 2014

Zajíci v krabici - květnová várka

Dneska mám pro vás zase video a bude to o Zajících v krabici za květen 2014. Vyšli už minulý týden, ale nechtěla jsem kazit moment překvapení těm, ke kterým balíček doputoval později...

Přeji příjemné pokoukání a brzy se uvidíme...

M.


úterý 13. května 2014

Haul - nákupy jaro 2014

Jednou to přijít muselo. Konečně nastala příhodná situace - s mámou a kamarádkou jsme pár dní před dnem matek vyrazily po dlouhé době na nákupy. Pěkně jsme to roztočily, jak můžete vidět v následujícím videu. 

Slíbovala jsem informace o cenách, tak jenom orientačně - dívčí spoďárky Mothercare - 195, Kraťasy 292, trička 260 (ve videu kecám, že byly pod dvě stovky); CÁčko mělo ten den 20% na vše a účet byl super dlouhý, takže ceny vám nepovím... Na něco jsem zapomněla? Snad ne. 


A jak jste na tom s jarní a letní obměnou šatníku vy? Je nějaký kousek, který po obchodech marně hledáte? 

Užívejte dne a uvidíme se brzy...

M.

pátek 9. května 2014

Snídaně Chytré Horákyně

Ti z Vás, kdo sledují můj Instagram si nemohli nevšimnout, že jedu v programu Whole30. Už mnoho let se zajímám o jídlo a výživu. V posledních několika letech se názory vyostřují a formuje se několik směrů - od brethariánů (kteří nejedí nic), přes vitariány a příznivce raw stravy, stoupence Clean eating, až po druhou stranu spektra zahrnující paleo stravu nebo moji soukromou Pravěkou kuchyni. Nebudu Vás tady přesvědčovat, abyste jedli to nebo něco jiného, literatury je spousta (alespoň té zahraniční). Místo toho si Vám občas dovolím přinést nějaký ten recept nebo postřeh - co třeba pátky? Šlo by to?

No a začneme hned něčím, co možná na první pohled není až tak světoborné, ale věřte mi. Pro někoho, kdo úplně vynechal mléčné výrobky, to bude lákavé...Tadááá:

Vanilkový "puding" s jahodami
Majda by řekla: "Co to je?" Zkrátka vezměte dvě až tři lžíce chia semínek, zalijete je 150ml mandlového mléka, přikápnete trochu vanilkového extraktu, dáte do ledničky a na den na to zapomenete. Chia semínka mezitím budou dělat to, co umí nejlépe: bobtnat a slizovatět. Výsledkem je pudinkoidní hmota, kterou můžete doplnit třeba právě o ty jahody. Pak už nezbývá, než to celé sníst. Je asi zbytečné vyjmenovávat blahodárnost chia semínek na váš organismus. Kdyby náhodou, doporučuji www.google... atd. 



Představte si nekonečné množství variací: s kokosovým mlékem, s čokoládou, s ořechy... 

A jak jste na tom vy? Sledujete nové výživové směry nebo jedete českou knedlíkovou klasiku?

Těším se vaše tipy, triky a odkazy v komentářích a brzy se uvidíme...

M.

úterý 6. května 2014

Ještě jsem tady!

Možná jste z některých předchozích příspěvků vycítili určitý příslib změny na tomhle blogu. A je to tak. Můj děda Váša mi vždycky říkal: "Když něco děláš, dělej to pořádně." A já si tedy jeho radu beru k srdci. Přece jen, už jsem tady na blogu nějaký ten pátek a je čas posunout se trochu dál. Ve vzduchu je prostě cítit změna. 

zdroj
Snad se mnou budete mít trpělivost. Užívejte dlouhých květnových večerů. Těším se brzy...

M.