Powered By Blogger

neděle 22. února 2015

Knižní okénko - 3+3

Při neděli mám pro vás knižní oblíbence z poslední doby. 3 za Majdu a 3 za mě.


Pojďme začít třeba Majdou. Jestli máte doma prcka kolem dvou tří let, možná to znáte. Jsou prostě knížky, které musíte číst pořád a pořád dokola, až je dítko umí odříkat zpaměti. To platí pro první dvě knížky dnešního výběru - Grufala a Grufalinku. Skvělá britská pohádka, krásně nakreslená, hezky zveršovaná. Krátký a jednoduchý příběh pochopitelný i pro ty nejmenší "čtenáře". Je to taková sázka na jistotu, rituál. Když je Majdě čtu, začnu nezadržitelně zívat. Prostě pohádky na usnutí.

No a do třetice jsou tady zasněžené pohádky. Nehledejte tady bůhví jakou literární kvalitu. Nicméně jsou pěkně nakreslené, příběhy jsou krátké a dají se pěkně prostřídat. Navíc se tématicky hodí do současného ročního období. Takže proč ne? 






No a co čtu já? Vzhledem k práci na plný úvazek a nenafouknutelný den čtu buď v MHD nějakou brakovou literaturu nebo pak doma kuchařky. Na nočním stolku mi čerstvě přistál Bear Grylls, toho si šetřím na těch pár minut mezi tím, kdy vlezu do postele a kdy nezadržitelně usínám. Naštěstí se jedná o sérii krátkých příběhů o lidech, kteří dokázali přežít tam, kde by většina jiných neuspěla. 

Dobře živeni

Dobře živeni

Kuchařka pro dceru

Kuchařka pro dceru

Příběhy skutečné odvahy

Kuchařku pro dceru jsem šťastnou náhodou vyhrála v Giveaway na blogu Kafe a dort, čímž ještě jednou Veronice děkuji, kuchařka je moc pěkná a navíc se v ní kromě receptů dá dobře "počíst". No a druhou kuchařkou k prostudování je útlá knížka Dobře živeni, která je několikátou plnohodnotnou paleo-kuchařkou v mojí kuchařkové sbírce. Kuchařek mám doma hodně, baví mě je procházet a inspirovat se. I když nakonec vařím stejně podle sebe. 

Tolik dnešní letem-světem knižní tipy, na víc nezbývá čas.

Mají i vaše ratolesti nějakou dokolečka omílanou knížku? A stíháte si vy sami číst?

M.

7 komentářů:

  1. Moje holčička miluje například Daisy Mrázkovou - Můj medvěd flóra. Já čtu pořád něco, ale samozřejmě stylem pět minut sem, pět minut tam. Teď mám rozečtené Google in you own od Chad men tanga, znova čtu Život bez pšenice, Nejšťastnější batole v okolí, a nějaké koučovací knihy. Dobře živeni teď taky procházím - jaké další paleo kuchařky máš? Jinak, pokud bys chtěla tip na beletrii a ještě nečetla od Jany Šrámkové Zázemí, tak je to super-super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Flóru máme taky - zatím bez většího zaujetí. Mám v AJ od Primal Blueprint dvě kuchařky. Díky za tip na Šrámkovou . podívám se po tom...

      Vymazat
  2. Ahoj, u nás jede Krteček a Vánoce a stará leporela od Eduarda Petišky. Pokud má Majda ráda Gruffalo, tak je to i animák, doporučuju :).
    A já čtu Odvážní a čekatelé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. + mám dotaz - Nechtěla bys udělat na paleokuchařky videorecenzi. (Nj, moc mi chybí Tvá videa na YouTube.. )

      Vymazat
    2. Díky, YouTube je moje třináctá komnata. Pořád bojuju jestli jo nebo ne. A jestli jo, tak jak, aby to nebylo "slepičí"? Ale díky za podporu, třeba zase něco natočím...

      Vymazat
  3. ty dětské knihy neznám, ale moc se mi líbí. A na Kuchařku pro dceru mám zálusk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grufala můžu jenom doporučit, je to kvalitní a nadčasový kousek...

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie