Powered By Blogger

sobota 21. září 2013

Jak jsem běžela

Zdravím všechny,

dnes mám pro Vás příspěvek o tom, jak jsem se dala na běhání. Jak jsem psala v článku o novoročních předsevzetích, chtěla jsem se tenhle rok víc hýbat, no a už dlouho jsem měla v plánu začít běhat. Jenže se znám, jak má být něco pravidelně, tak to není nic pro mě. Vzpomněla jsem si tedy na to, že si máme dávat SMART cíle a tak jsem se prostě před létem rozhodla a rovnou jsem se přihlásila na 5 km závod Adidas Women Run, který se běžel 7.9.2013. Zbývalo mi tedy něco víc než 3 měsíce na to, začít běhat a uběhnout 5 km. Hm... No od jara jsem poctivě cvičila s Nike+, tak jsem si nainstalovala Nike Running aplikaci a začala jsem běhat. Teorii jsem měla zmáknutou perfektně. Několik let jsem bůhví proč odebírala časopis Run a taky mám načteno několik knížek. Za všechny můžu doporučit Příručku dámy v běhu, na motivaci je moc dobrá. 
Co Vám budu povídat, chtě nechtě jsem si 7.9. sbalila svoje fidlátka a vyrazila jsem do centra Prahy. Na co jsem se těšila asi nejvíc, byl ten mumraj kolem. Start byl famózní, mačkalo se nás tam necelých 1200 a mraky fanoušků. Celou dobu nás fotili a sledovali, tak vám můžu zprostředkovat i několik záběrů ze závodu:



Původně jsem doufala, že budu na fotkách nějakým zázrakem vypadat trochu jako triatlonová závodnice :-) Nestalo se, nevadí, nicméně asi nejen já, ale i málokdo z mého okolí by ještě v lednu věřil, že v září poběžím závod na 5km. Já jsem tedy spokojená, přestože se našlo víc jak 1000 žen, které byly v cíli dřív, bylo i pár desítek těch, co doběhly po mě. No a teď? Zrušila jsem Nike (aplikace na baterky) a přešla na Endomondo. Asi ze mě nebude ta triatlonistka, ale bylo by fajn příští rok zaběhnout Nike Prague Run na 10 km, který byl letos opravdu mimo moje schopnosti. Mám pro Vás ještě jednu cílovou fotku:


A jak jste na tom se sportem vy? Zvládáte a stíháte? Máte tip na nějaký spolehlivě zábavný sport vhodný i pro nemehla? Těším se na Vaše komentáře.

M.

3 komentáře:

  1. Co se běhání týče, jsem věčný začátečník. A kvůli broblémům se zády nemyslím, že by se na mém (ne)běhání něco v dohledné době změnilo. Zato chození s kočárkem se teď věnuji pravidelně. A na moje konto nabívají kilometry mnohem rychleji než v jakékoli z mých běžeckých sezón. Takže já zatím "jen" chodím a již druhý měsíc po sobě mám přes 150 km, což si myslím je pěkný poporodní výkon :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super výkon! Já bych podle ortopedky taky běhat neměla, ale asi lepší být trochu rozbolavělá z běhu, než koule v posteli :-) Taky jsem s kočárkem na začátku nachodila spoustu kilometrů, teď už to v něm Majduli tak nebaví...

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie