Powered By Blogger

úterý 11. února 2014

S batoletem do hotelu?

Řev, pláč a dupání. Šílená smečka malých trapitelů se proplétá mezi hosty v jídelně a ti vyvracejí oči v sloup. Tak nějak jsem si (když jsem byla mladší) představovala pobyt na horách v hotelech, kde dopředu avizovali, že jsou vhodné pro rodiny s dětmi. Po pravdě, s mým manželem jsme většinou vybírali právě taková ubytování, kde se dalo kouřit a která pro děti nebyla úplně nejvhodnější.

Člověk se ale mění a s tím i jeho potřeby. Tak došlo i na nás a i my hledáme baby-friendly hotely. Jak už jsem psala v prosinci, vydali jsme se na pár dní do Špindlerova Mlýna do hotelu Lesana. 


No a užili jsme si to famózně. Mimo jiné i díky skvělému přístupu recepčních jsme snad za celý pobyt nenarazili na nějaký zádrhel. Pokoj byl doslova obrovský. Chtěli jsme dvoulůžko s přistýlkou a měli jsme pro sebe velký pokoj s manželskou postelí a dvěma dalšími lůžky v částečně oddělených výklencích. Dětská postýlka poskytnutá hotelem. Velká koupelna se sprchou tak velkou, že by se do ní vešlo třeba šest lidí najednou ;-) Prostě paráda. Navíc díky rozlehlosti hotelu a opravdu velkorysým prostorám prakticky nebylo slyšet ostatní hosty. S výjimkou jiného plačícího prcka večer, což je ale pochopitelné. 


Takže pokoj na jedničku a co dál? Samozřejmě jídlo a zábava. Hotelová restaurace je veliká, navíc k ní přiléhají hned dva dětské koutky. Dětských židliček tu mají nepočítaně, jídlo se ráno a večer podává formou bufetu, takže si vybere snad každý. Vaří tu dobře a i pro ty nejmenší se dá vybrat něco k snědku. Trochu mě zarazily hranolky, jako volba v rámci dětských jídel, ale proti gustu... Majda se krmila dušenou zeleninou a chutnalo jí. 


Už jsem zmínila dva dětské koutky, tak jen doplním, že v sezóně je větší koutek vybavený chůvou, tudíž s hlídáním. My sice byli mimo sezónu, ale chůvu jsme si na recepci domluvili taky. S trochou nervozity jsme Majdu předávali milé paní. Nakonec se ukázalo, že jsme se strachovali zbytečně. Ty tři hodinky, kdy jsme si užívali zaslouženého odpočinku Majda strávila s chůvou právě v dětském koutku a byla úplně spokojená. 

No a nakonec to, co jsme si asi všichni užívali nejvíc - hotelový wellness. Bazén s odděleným brouzdalištěm,, kde je cca 50cm vody (tam řádila Majda), pára, sauna, vířivka a vyhřívaná lavice. To všechno přístupné celý den i večer. Perfektní.

2
zdroj

No a kdyby vám to všechno bylo málo, můžete si zahrát na Playstationu nebo jít na kulečník. Případně ven, že? Nazapomínejme, že je to ve Špindlu. 

Přiznám se, že jsem z pobytu v hotelu s ročním batoletem měla trochu strach. Naštěstí zbytečně, všechno klaplo a nám bylo nakonec i líto, že tam nemůžeme být o pár dní déle.


A jaká je vaše zkušenost s cestování s malinkými dětmi? Máte nějaký tip na podobně přátelské ubytování? Sem s ním :-)

Mějte se moc fajn a uvidíme se brzy...

M.

P.S. Tohle není sponzorovaný článek. Píšu o Lesaně, protože se nám tam moc líbilo.

6 komentářů:

  1. Doplním jen malinkou věc, která byla spíše úsměvná.
    Na pokoji nebyl telefon, takže ujištění, že můžeme kdykoliv zavolat a nebo jestli má, až přijde chůva, volat nebo jít rovnou na pokoj působilo jako vtipná historka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, to mi úplně vypadlo. Připadala jsem si jako ve filmu od Tarantina...

      Vymazat
  2. Tak jsem taky kdysi byla, ale jako bezdetna a moc se mi tam libilo! Snad tam jeste nekdy zavitame i s malou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dobře, že se tam líbí i bezdětným :-) Kdyby v hotelu byly jenom rodiny s dětmi, to už by bylo vážně trochu moc...

      Vymazat
  3. znie to zaujímavo a spĺňa všetky naše požiadavky na ten správny hotel, ďakujeme za tip ;) možno čoskoro zavítame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušejte, mě se líbilo, že tam bylo hodně soukromí a hlavně bylo jak zabavit malou...

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie