Powered By Blogger

čtvrtek 6. února 2014

Zhubnout za každou cenu?

Dnešní příspěvek měl být úplně o něčem jiném, ale včerejší finále americké show The Biggest Loser mě přimělo to změnit. TBL je běží již patnáctou sezónu a je to v kostce o tom, že na začátku vezmou super tlouštíky a půl roku s nimi každý den cvičí několik hodin, překopou jim jídelníček, změní vizáž a na konci se všichni zváží v přímém přenosu. Kdo shodí největší procento hmotnosti, vyhrává. 

Tuhle show sleduji ráda, protože je super motivační. Kdo to vidí, těžko se pak může vymlouvat, že prostě nemůže zhubnout. Samozřejmě existuje určité procento nemocných lidí, kteří prostě nemůžou zhubnout, to je jasné. Stejně tak existují lidé, kteří nedokážou přestat kouřit. A přiznejme si, která z nás alespoň někdy neřešila to, kolik váží? Nicméně závěr téhle sezóny v Americe rozbouřil vody. Soutěžící Rachel, která soutěž vyhrála totiž zhubla na 47 kilogramů při výšce asi 164 cm. 

Pro upřesnění soutěž má dvě fáze, první část soutěžící hubnou pod dozorem nejlepších trenérů na ranči a soutěží o to, kdo se tam udrží nejdéle a tři poslední pak soutěží mezi sebou o hlavní cenu. No a ač v televizi na sebe jednotlivé díly série navazují, první díly jsou předtočené a vysílají se se zpozděním, aby po odchodu z ranče soutěžící mohli ještě pár týdnů hubnout a finále tak mělo gradaci a ten správný wow efekt. Proti tomu nelze nic namítat, tenhle rok to však bylo pořádné wow :-)

Bob Harper and Jillian Michaels were stunned by Biggest Loser winner Rachel Frederickson's weight loss on the finale
zdroj

Trenéři byli v šoku, jak soutěžící vypadala. Televize si dovolila jen jeden záběr na trenéry a pak už je do konce pořadu neukázala. 

zdroj
Tohle celé vede k zamyšlení, jaké hodnoty předáváme svým dětem. Mají vypadat jako ta slečna vlevo nebo ta vpravo? A budou vůbec dost dobré pro dnešní svět? Jdu nad tím přemýšlet.

M.

P.S. finále a celou sezonu najdete tady: http://youtu.be/poX6H8pgb30

6 komentářů:

  1. No ja jsem pred otehotnenim mela na 167 cm 47 kilo a vubec jsem takle vychrtle nevypadala, to docela ziram! Ale stejne porad posloucham jak jsem hubena. Takze me spis nez spatny priklad hubenych modelek prijde spatne, ze detem nikdo nevysvetli, ze kazdy mame telo jine a nekdo je proste hubeny a nekdo silnejsi a tak to priroda zaridila. Tluste holce normalni clovek nerekne Co to jis ze si tak tlusta? Ale me se bezne i celkem cizi lide klidne zeptaji, jestli neco jim, ze jsem hubena. Prijde mi to uplne stejne neslusne:-) Takze tolerance by mela podle me fungovat na obe strany. Kazdopadne takovyhle ubytek na vaze je extremni a zajimalo by me videt, jak se bude u slecny vaha dale vyvijet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a to odstraneni overovani slovem je skvele, diky :-)

      Vymazat
    2. Je pravda, že říct o někom, že je hubenej je stejně neurvalý, jako říct, že je tlustej. Jen si to spousta lidí neuvědomuje...

      Vymazat
  2. Marie, zajimava uvaha! Moc se mi libi konec tveho clanku. Kdo tady urcuje, jak mame vypadat? Proc se cely zivot rada z nas snazi byt jinymi, nez ve skutecnosti jsou? Proc za kazdou cenu potrebujeme skatulky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, dnešní modelkovský ideál krásy mě dost děsí. Lituju dnešní teenagery, ti musí řešit na prvním místě, jak vypadají a pak až všechno ostatní. Alespoň mi to tak často přijde...

      Vymazat
  3. wau tak to je teda riadna zmena. Ale schudla asi až vela ... Ale ja dokazom, že všetko sa dá, ked sa chce :)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie