Powered By Blogger

čtvrtek 18. prosince 2014

Tipy na dárky... Pro ty, co to opravdu potřebují

Internet je plný tipů na dárky pro tetu, strejdu, tchyni a bůhví koho ještě. Co kdybychom si společně utrhli od huby a dali dárek někomu, kdo to opravdu potřebuje?

1) Lékaři bez hranic

Médecins Sans Frontières/Lékaři bez hranic jsou mezinárodní humanitární organizace, která poskytuje odbornou zdravotnickou pomoc lidem v ohrožení a v případě krizí. Organizace byla založena v roce 1971 skupinou francouzských lékařů a novinářů, kteří měli přímou zkušenost s hladomorem v Biafře. Poskytuje zdravotnickou pomoc ve více než 60 zemích světa s více než 2 500 mezinárodních a 29 000 místních spolupracovníků. (zdroj)

Můj největší respekt za poslední dobu. Pomáhají všem bez rozdílu...

Tričko lékařů bez hranic je už notoricky známé, ale přeci jen - 


zdroj

2) Unicef

Přes skandály v minulosti bez debat nejlepší organizace na pomoc dětem. A to na nás mámy platí, no ne?

UNICEF (Dětský fond OSN) je hlavní světovou organizací, která se zabývá ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného rozvoje. (zdroj)

Co takhle třeba koupit deku? Za cenu jednoho oběda v Praze můžete pomoci dětem v uprchlických táborech zahřát se. Je to moc anebo málo? 


zdroj
3) Tibetská babička nebo dědeček

V adopci na dálku pomáháme tibetským babičkám a dědečkům, žijí na severu Indie v Ladaku, nebo v Rádžpuru v domově pro seniory, který je součástí organizace Tibetan Homes Foundation. Do projektu jsme zařadili i věkově mladší Tibeťany, kteří se ocitli ve zvlášť obtížné situaci. Většina těchto lidí uprchla z Tibetu v 60. letech 20. století spolu s Jeho Svatostí dalajlamou a snažila se pokračovat v tradičním nomádském způsobu života. Vlivem nepříznivých podmínek však mnoho z nich o svá stáda dobytka přišlo a museli se přestěhovat do exilových vesnic. Těch je v Ladaku 25 a žije v nich kolem 8 000 tibetských uprchlíků. (zdroj)


zdroj

Proč podporovat seniory právě v Tibetu? Třeba kvůli Václavu Havlovi a jeho dnešnímu výročí smrti...

Přiznám se, že jsem chtěla nominovat i další (například Amnesty International). Ale buď nesouhlasím s částí jejich aktivit, nebo je pro nás z České republiky pomoc příliš komplikovaná.

A jak jste na tom vy? Přispíváte? Uniká nám všem nějaká důležitá organizace, kterou je třeba podpořit? Sem s ní do komentářů.

A víte co - Hlavně světový mír ;-)




zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie