Powered By Blogger

středa 10. července 2013

Čím mažete? Aneb opalovací krémy pro děti z drogerie

Léto je v plném proudu, sluníčko svítí a pálí a já se ptám - čím mažete svoje nejmenší?

Vynechme pro dnešek všechny hogofogo krémy z lékárny a podívejme se, co nám nabízí sortiment drogerie. Zhruba od května vybírám a přikupuji různé produkty, protože jsem si zkrátka pořád nemohla vybrat... Chodím nakupovat hlavně do DM, takže jsem sáhla po následujících produktech:


Nejdražší byl určitě Sebamed, ten jsem kopila mezi prvními a stál kolem 200 kč, zkusila jsem i Averde (bio řadu) z produkce DM v mini balení, cenu už bohužel nevím... Oba krémy jsou mastné a bílé (mají SPF 30), pro rozetření je potřeba prcka důkladně a dlouho natírat. Což je určitě dobré pro kvalitní nanesení, méně dobré pro trpělivost matky i dítěte. Včera jsem se tedy rozhodla zkusit ještě další krémy, sáhla jsem po DM značce SunDance, která se hodí pro pleť v obličeji a má SPF 25. Jelikož oba s manželem potřebujeme hodně chránit obličej před sluncem, hledala jsem výrobek určený na obličej a tohle byla jedna z mála možností. Pokud nepočítám klasické denní krémy, pak jsem vyloženě opalovací na obličej viděla už jen od Dermacolu za cca 180,- Kč. Tento krém byl po slevě za 53,-, to jsem nemohla nezkusit. Posledním úlovkem  je tyčinka pro děti na obličej a rty. Ta mě doslova uchvátila. Narozdí od ostatních má jemnou voskovou konzistenci, je průhledná a krásně voní po citrusech. Pokusila jsem se vyfotit všechny krémy:

Jak snad vidíte, úplně vpravo je vidět oranžový proužek od tyčinky. Má SPF 50, v balení je jí 20g, což mi vzhledem k množství, které použijete na jedno natření přijde slušná velikost. Cena 95 Kč. Pro mě je tedy jasným vítězem poslední zmíněná tyčinka. A jaké krémy používáte vy? Dejte mi vědet, ráda objevím nějaký krém s příjemnější konzistencí.

Přeji Vám hezký den.

M.

1 komentář:

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie