Powered By Blogger

sobota 26. října 2013

Kam na výlet IV. - Zoo Ústí nad Labem

Zdravím všechny,

dnes mám pro Vás další tip na výlet a to do zoologické zahrady v Ústí nad Labem. Do zahrady se dá pohodlně dojet z Prahy, po D8 to trvá zhruba 3/4 hodiny, záleží na provozu. Ve městě už Vás potom navedou ukazatele. Parkovat můžete před zoo u dolního vchodu. Vstupné mimo hlavní sezonu, která končí v říjnu stojí pro rodinu 270,- Kč a zahrada je v zimě otevřená od 9ti do 16ti hodin. Aktuální informace najdete tady, na webových stránkách zoo. Blízko hlavního vchodu také najdete příjemnou restauraci s ochotným personálem a výborným jídlem. Doporučuji vyzkoušet místní tiramisu - je výborné a je ho obrovská porce. 



Nicméně ať zvolíte občerstvení na začátku, na konci nebo si přinesete vlastní svačinu, těšte se na příjemnou procházku. Terén je místy náročnější, ale vyhlídky na město a okolní kopce z horní části zahrady rozhodně stojí za to. Zahrada má pro každého něco, nabízí několik míst k zastavení a odpočinku. Pokud se rozhodnete ji prozkoumat celou, určitě počítejte s několikahodinovou cestou. My měli to štěstí, že jsme zahradu navštívili v říjnu, kdy stromy a keře nabírají podzimní zbarvení. 



Natočila jsem pro Vás krátké video, které Vám atmosféru Zoo snad trochu přiblíží.


Doufám, že se Vám video líbilo a zajímalo by mě - která zoo je Vaše oblíbená? Máte pro mě nějaký tip? Těším se na Vaše komentáře jak tady na blogu, tak i pod videem na YouTube a přeji Vám hezký prodloužený víkend.

M.

1 komentář:

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie