Powered By Blogger

pátek 25. dubna 2014

Bydlenky a mimibazar - a blogerky?

Tenhle blog píšu už nějakou dobu a občas mě okolnosti nutí zamyslet se nad jeho smyslem. Třeba, když někdo z mého nejbližšího okolí považuje moje blogování za ztrátu času, když bych mohla dělat něco daleko užitečnějšího. Nebo když narazím na vtípky o mimibazaru a bydlenkách. Troufnu si říct, že mezi mými známými blogerkami není žádná sluníčková se super manžou, přesto mi často přijde, že jako blogerka (jejíž blog se jmenuje Plenky a dudlíky (zatím)) balancuju na hraně. Narážím na to pořád dokola a o to víc, když se trošku vracím do pracovního procesu mezi "normální" lidi. "No víš, to ty mámy na mateřský - jé, promiň!" - to je věta kterou poslouchám opakovaně. Copak mateřství je nová diagnóza? Já pořád žiju v iluzi, že dítě je přirozenou součástí života a neměli bychom čekat AŽ vyroste nebo AŽ budeme mít víc času...
Co myslíte? Má psaní blogu o mateřství a rodičovství smysl? A myslíte si, že blogerka je ve stejné kategorii jako Bydlenka? 

M.

pro ty co netuší - ukázka z diskuze na mimibazaru...


10 komentářů:

  1. Podle me ztrata casu, tim myslim psani o nemocech, co na zoubky atd :) Informaci je vsude plno. A tohle znas, vid? https://gist.github.com/starenka/2007500 D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mne má psaní blogu o mateřství a rodičovství smysl. Myslím to opravdové psaní - články, které mají hlavu a patu, jsou napsány normální češtinou a přináší ostatním nějaké sdělení. Právě protože je informací všude plno a je nesmírně časově náročné se jimi prokousat a zjistit, co a jak je správné, dobré, zajímavé, užitečné. Pro mne je v takové situaci mnohem příjemnější sledovat blog maminky, která o mateřství smýšlí "podobně", nebo, jak to říct, jsem prostě naladěná na podobnou vlnu jako ona.

      Vymazat
  2. Myslim, ze psani "baby" blogu, at uz jakehokoliv, smysl ma, zvlast, kdyz ma navstevnost. Jsem toho nazoru, ze kdyby mel pomoci/poradit treba jen jedne mamine, ma smysl! A nazev Bydlenky neznam a Mimibazar vicemene nenavstevuji. Diskuze jsou tam sileny a silne mi vadi i design webu. Kupodivu tam nechodim ani kdyz chci neco koupit (prijde mi to tam strasne chaoticky a zastarale udelany to prostredi webu), radsi pouziju Aukro.

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj, podle mě ztráta času není nic, co Tě baví!
    Taky jsem slyšela pár poznámek na mimibazar diskuze apod. Ale mě osobně zatím nikdo žádnou poznámkou o " ženách na mateřské" nečastoval a to mám v práci pánský kolektiv:) Základ je nemluvit zdrobněle a v množném čísle, ale myslím, že na to ani jedna z nás moc není, že? Taky v práci do diskuze přispěju nějakou tou historkou o mém dítku, to se neboj :) a zatím slyším jen chválu, že zvládám oboje - rodinu i dítko. Možná mám jen štěstí na kolektiv...
    Pokud Tě blogování baví, pokračuj v tom. Diskuze na mimibazaru nečtu, ani když googlím nějaká miminkovská témata, ale Tvůj blog si ráda přečtu.
    Pěkný den,
    Tereza Č

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, podle me Tvuj blog urcite smysl ma. Treba pro me jsou v nem nektere informace dost aktualni a ctu ho i rada. Rozhodne si nemyslim, ze se nejak priblizujes mimibazaru. Sama ho nectu, ale myslim si, ze duvod, proc si z nej dela vetsina legraci je ten, ze se dost lidi tam neumi normalne (bez nejakych patvaru) vyjadrovat, pouzivaji nadmiru smiliku a tak... Proste to nema uroven a to Tvemu blogu vycist rozhodne nelze.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud tě blog baví, což vypadá, že jo, tak určitě smysl má:-) Navíc to určitě i někdo čte, třeba já a mnoho dalších, takže další důvod, proč psát:-) O bydlenkách, tvořilkách, snažilkách, manžích, mimíscích jsem četla jeden perfektní článek, který shrnoval celý Mimibazar a smála a divila jsem se pořádně:-) Byly tam i fotky ložnic a receptů z párků a hrášku z plechovky, a autor článku napsal, že odhalil důvod rozvodovosti u nás:-)) Já jsem určitě proti házení všech ženských na mateřské do jednoho pytle. Ale některé si to dělají samy asi, když mluví pořád v množném čísle, používají slova právě jako manža atd. a to třeba i pak v práci. Já jsem taky blogerka a s bydlenkou bych se nesrovnávala tedy určitě:-) Těším se na tvé další články, já si ráda přečtu zkušenosti a názory ostatních:-) Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Ha ha, vidím, že nejsem sama, koho občas napadá, jestli to nezabalit... :) a jestli ten čas radši nevěnovat jen takovému psaní, za jaké dostanu zaplaceno... jenže můj blog už se mi vryl pod kůži a přijde mi škoda s ním skončit. je to zábava (minimálně pro mě :)), člověk si srovná myšlenky a pak ta zvláštní soudržnost se čtenářkami... :) taky ta svoboda, kdy můžu psát opravdu jen o tom, o čem chci a jak chci... a Váš blog je pěkný, baví mě, drží si úroveň a je na hony vzdálený mimibazaru (bydlenky neznám), takže bych se přimlouvala za to, abyste to nebalila :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc všem děkuju za milé povzbuzení. Celý víkend jsem o tom dumala a nakonec jsem se rozhodla v blogování pokračovat. Jen možná trochu jinak a s jinou frekvencí.Každopádně ještě jednou díky!

    OdpovědětVymazat
  8. Taky nad smyslem svého blogu občas přemýšlím. Trochu se mnou otřásla diskuse na blogu Markéty Baletkové, která se ho poté rozhodla ukončit. Na druhou stranu mě moc baví, dává mi na mateřské "dovolené" spoustu podnětů, pomáhá od izolace s okolím a navíc mě těší, že můžu občas někomu poradit nebo pomoct. Takže pochyby stranou, jedeme dál!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jak říkám - kdo vydrží, ten vyhraje! Jen někdy člověk zkrátka zapochybuje...

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie