Powered By Blogger

sobota 23. srpna 2014

Kam na výlet - zámek Loučeň

Blížící se konec prázdnin je cítit už nejen ze vzduchu, ale i z houstnoucí pražské dopravy. Kdo mohl, většinou už byl na nějaké delší dovolené třeba u moře. Nastává tedy čas krátkých výletů a já mám pro vás dneska jeden tip. Udělat si výlet na Loučeň mi poradila jedna milá slečna v práci, prý i s malou Majdou si to užijeme. A užili.




Loučeň najdete mezi Hradeckou a Boleslavskou dálnicí, zhruba hodinku jízdy od Prahy, parkuje se v areálu zámku a to celkem bez problémů. Zámek nabízí wellness ubytování i zajímavé prohlídky. Protože jsme ale jeli s prckem, prohlídku jsme vynechali a koupili si lístky jen do zahrady a labyrintária. Tři dospělí a dítě 22 měsíců + auto 340,- Kč včetně parkování. 

Přes léto mají na zámku pro návštěvníky připraven program s tématikou Robina Hooda, narazíte na středověké ležení nebo se můžete podívat na inscenované souboje. Z toho jsem byla trochu nervózní a jen jsem v duchu vzpomínala na poučky, jak nemáme dětem pouštět násilí v televizi. Vztahuje se to i na sledování soubojů mečem? Těžko říct, Majda byla pěkně vyjukaná a vadilo jí hlavně řinčení zbraní. Nicméně zážitek to pro ní určitě byl.



Vyblbli jsme se i na opičí dráze a při procházení různých tipů labyrintů, rozmístěných po zámeckém parku. Celou procházku jsme zakončili v místní kantýně/restauraci, kde nakoupíte klasická česká jídla, ale i krupicovou kaši a místní specialitu čápy s mákem. Co to je, se mě neptejte, nijak jsem po tom nepátrala. Majdule si dala dětskou porci svíčkové bez masa a ta byla moc dobrá. 




Shrnuto kolem a kolem, Loučeň můžu doporučit. Jako příjemný výlet pro slunečné dny i s malým prckem. 


Kam jezdíte vy? Máte taky nějaký tip na jednodenní výlet kolem Prahy? Sem s ním...

Užívejte léto a brzy se uvidíme...

M.

4 komentáře:

  1. Moc pekny, až na "různých tipů labyrintů", Táta Váše

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie