Powered By Blogger

čtvrtek 1. ledna 2015

Novoroční předsevzetí 2015

Je to neuvěřitelné, ale už potřetí tu mám novoroční bilanci. Na začátku roku 2013 jsem tady psala o hubnutí a sportu. No trvalo to sice dva roky, ale vzhledem k velmi pozitivním výsledkům jsem se rozhodla pokračovat. O tom později. Loni jsem zase chtěla začít péct vlastní pečivo a naučit se šít. No - tak upéct vlastní housky a chleba umím. Jenže díky změnám v minulém roce jsem pečivo přestala jít úplně. Šicí stroj na mě vyčítavě kouká přes dveře skříně dál. Takže bychom to mohli počítat jako 50% úspěch.

Celé to souvisí s naprosto jinou situací, ve které jsem dnes. Loni touhle dobou jsem byla máma na mateřský, celý den doma a spousta času (jako vážně, ať se na mě ostatní matky nezlobí). A teď? Zítra jdu do práce a Majda do školky. Volný čas se smrsknul na hodinu ráno mezi budíčkem a odjezdem do práce (zahrnuje pokus o snídani a opuštění bytu 3 lidí v polospánku) a pár hodin od návratu z práce do zalehnutí. Teoreticky by při tom měla šlapat domácnost (čímž děkuji svému manželovi, bez nějž bychom tu všichni dávno shnili), měla bych stihnout pravidelné cvičení (aby se mi těch 10 kilo plíživě nevrátilo zpátky), vaření a přípravu jídel (abychom nejedli blbě), blog, focení, randění, kamarády, chatu, chalupu, příbuzné... Jasně, jsou tu víkendy. Ještě že tak. Abychom se špatně nepochopili - já jsem TAK ráda, že jsem v práci! Že můžu pracovat hlavou a mezi lidmi. Jen to prostě hodně rychle utíká...

Ale dost fňukání, jdeme na ta předsevzetí:

1) 365 dní Pravěké kuchyně. Prostě celý rok na paleo/primal stravě pro mě a co nejvíc pro moje nejbližší. Protože z celého mého nejlepšího vědomí a svědomí můžu říct, že je to nesmírně zdravé.

2) Pravidelný pohyb. Vzhledem k tomu, co jsem psala na začátku chápete, že si to musím připomínat a plánovat, jinak bude vždycky něco jiného na práci a já dopadnu špatně.

3) Dodělat chatu. Manžel obnovuje podkroví, na mě bude poladit doplňky a obnovit přízemí, tak snad i na to šití konečně dojde.

Uf. Mám i jiné plány a předsevzetí, ale ty si s dovolením ponechám pro sebe...

Jak to bude za rok? Kdo ví...

A jak jste na to vy? Letos zase úplně bez předsevzetí? Nebo máte tak pevnou vůli, že žádná předsevzetí nepotřebujete a zlepšujete se průběžně? Dejte mi vědět...

M.

6 komentářů:

  1. No to mě právě strašně zajímá, jak na tebe paleo působí... Já právě pořád nevim - je to z extrému do extrému - nejdřív je mánie vegetariánů, makrobiotiků, raw, teď zase tohle... pro všechno jsou výzkumy a přitom si to protiřečí... Na mě to v podstatě vliv nemá, nebo jsem zatim nevydržela bez obilovin dostatečně dlouho - mám pořád malou motivaci, protože jsem četla příliš mnoho výzkumů o škodlivosti masa... FAKT NEVIM!! Taky je pro mě složitý vytvářet snídaně bez obilovin, jsme zvyklí na kaše - to je prostě tak lehký hodit do hrnce jáhly, pohanku, vločky nebo něco podobnýho a mít za pár minut hotovo... No nic:) Další problém, co s tím řeším je, co potom se školkovým a školním jídlem.. Tak PF 2015 a mimochodem sluší ti to moc!!

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju! Já paleo sleduju už několik let a loni jsem se konečně odhodlala do toho skočit rovnýma nohama. Snídaně jsou vždycky výzva (většinou vajíčka), no a u masa strašně záleží na zdroji. No a školkový jídlo beru tak jak je, tedy že vyvažuje jídlo domácí. Je to velký téma, tak ho možná časem popíšu na blogu víc... P.S. Jáhly a pohanka jsou bezlepkový, pro skalní paleo povolené nejsou, ale já třeba pohanku můžu. Doporučuju přečíst knihu Jídlo na prvním místě a zkusit si 30 dní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Jídlo na prvním místě právě znám už skoro nazpaměť.. a o to větší v tom mám bordel:) Taky jsem o tom chtěla něco napsat, protože si to chci sama vyřešit.. Jenže nevim, jestli se k tomu dostanu - pc se snažím přes den nezapínat, pač batole a počítač, že.. a večer zase manžel a počítač, že:)

      Vymazat
    2. Jojo, to znám... Tak už mě napadá jedině to vyzkoušet. Nejdřív na sobě a pak pokusy na zbytku rodiny :-)

      Vymazat
  3. Já na ty předsevzetí moc nejsem, nemá vůli a pak mě to deptá. Takže chci splnit kousky toho, co chci zvládnout v životě:
    - říct si za rok, že ten rok byl dobrý
    - pomoct nejstarší co nejlépe zvládnout nástup do školy
    - každý den okolí pochválit, za cokoli
    - zjistit něco o rodině naší nejmenší - tam mi musí pomoci "orgány"
    - a v novém bytě vybudovat DOMOV
    Snad uspějeme...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie