Powered By Blogger

pátek 10. ledna 2014

Záchvat na nákupech

Možná jste to taky zažili. Supermarket, dítě ve vozíku se svíjí a řve na celý krám. No tak přesně tohle jsem zažila včera v Globusu. Bohužel to dítě bylo moje. 

Začalo to nevinně. Majda drandí ve vozíku, všechno co přihodíme, si prohlíží. Jak se začaly věci ve vozíku kupit, tak si je chtěla prozkoumat. Pak to vypuklo. Nejdřív v nestřežené chvilce prokousla dědovi balené párky, o chvilku později zase zkusila ohlodávat zatavenou okurku. Snažila jsem se jí nejdřív nějak přesvědčit, aby věci nebrala nebo alespoň nekousala. Marně. Když jsme dojeli k pečivu, už jsem vezla místo Majdy nějakou cizí vzteklou holčičku. V tu chvíli šlo každé předsevzetí stranou a skončilo to takhle:


Dítě spokojeně zahryznuté do rohlíku, rozdává úsměvy na všechny strany, zkrátka andílek. Hm... 

Co s tím? Necháte dítě raději vyvztekat před celým obchodem nebo taky ustupujete, jen aby byl klid? Nebo máte nějaký trik, jak prcka uklidnit? 

Užijte si víkend v klidu a pohodě...

M.

5 komentářů:

  1. Ahoj,tak naše zlato taky bylo prvně nakupovat a už po chvíli co vesele pištěla na celej krám, dostala kousek housky a dál byla veselá ale zticha. Jestli fakt nějaká mamina ví, jak na to, nebo i šikovný táta, který to má zmáknutý,seminfo :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, jeste je mala, bude to horsi! :-D ... D.

    OdpovědětVymazat
  3. Jako bych viděla Járu. Přesně - dlouhá doba strávená na nákupu v Globusu. Jari nemůže sedět ve vozíku, protože ihned skáče dolů. Takže ho vozím ve vozíku i se zbožím. Takže to pak dopadá asi takto - prokousnutá víčka od jogurtů, nakousnutý banán, brambora, mléko letí ven, rozšlapané máslo a vajíčka. Hurá už jsme u pečiva - klidné a usměvavé dítě se láduje rohlíkem. Ovšem do doby než dojedeme k pokladně :)
    Takže velké nákupy děláme jako rodinný výlet. Ty malé, rychlé se dají zvládnout díky fintě s rohlíkem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Neco takoveho zazivam pri nakupu skoro pokazde, vzdycky nejaka scena, takze chodim nakupovat, kdyz neni jineho zbyti. Dcera jen uz nechce byt ve voziku, takze pobiha po obchode, nosi (i ochutnava veci) jak si zamane a pak se vetsinou nekde zasekne, ze ji nemuzu najit. Uz mi ji jednou volali na informacich :-( Proste porad veselo :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak koukám, že rohlík je osvědčená finta :-) Ale radost z toho nemám...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Připojte se i do sítě přátel Google...
Marie